• Engels

Lichaam mannen ontharen

Steeds meer mannen ontharen middels waxing. De onthaarde lichamen van mannelijke modellen en sporters krijgen veel navolging. Steeds vaker laten heren hun rug, borst en benen waxen en ook de Boyzilian (de heren variant van de brazilian) is een vaak gevraagde behandeling.

Waxen mannen ontharen borstNaast het prettige, verzorgde gevoel van een glad onthaard lichaam, heeft transpiratievocht geen kans op te drogen op okselhaar wat het geurprobleem aanzienlijk verminderd.

Onderstaand tref je de waxbehandelingen die je bij mij kunt ondergaan. Specifiek over Brazilan en Boyzilian wax zijn er vaak vragen, daarom heb ik een pagina met meer informatie over brazilian wax voorburg. Mocht je toch nog meer willen weten, dan kan je ons altijd even bellen of mailen. Lees ook even helemaal onderaan deze pagina het artikel van Men’s Health over waxing!

Elena for Beauty maakt gebruik van een uitstekende wax, deze wax is super elastisch en hecht makkelijk aan korte haren voor een glad en lang resultaat. De zijde zachte hars biedt voedende en verzorgende bestanddelen voor een comfortabele behandeling en geeft je huid een glad en zacht gevoel.

Deze hars wordt op lage temperaturen gebruikt. Wel zo comfortabel voor de te behandelen huid! Niet onbelangrijk; bij mij hecht de wax aan haartjes, niet aan je huid! Veel minder pijnlijk dus!

Lichaam heren

Onderarmen € 27,50
Onder-en bovenarmen incl handen € 34,50
Onderbenen € 32,50
Onder- en bovenbenen € 49,50
Onderrug € 27,50
Gehele rug incl schouders € 44,00
Schouders €   11,95
Nek €   10,00
Gehele nek voor en achterkant € 13,50
Oksels € 19,00
Billen incl. bilnaad € 27,50
Billen € 24,95
Buik € 24,00
Boyzilian Full, strip of triangel € 54,50

Gezicht heren

Wenkbrauwen modelleren € 17,00

Combi Deals heren

Full body wax (Boyzilian, rug, billen, benen armen buik, oksels, oren € 164,50
Full body wax excl Boyzilian €154,50

Onderstaand artikel komt uit Men’s Health:

Waxen voor beginners
Uit het MH schaamhaaronderzoek eerder dit jaar bleek dat 76 procent van de Men’s Health lezers z’n schaamhaar scheert. Dan weet 76 procent van jullie ook dat je binnen een paar dagen weer opnieuw kunt beginnen. De oplossing? Waxen. Geen stoppels, geen jeuk en geen ingegroeide haren. Waxen wordt in Nederland steeds populairder, maar is voor veel mannen nog taboe.

Wat is het?
Waxen is het verwijderen van ongewenst haar met haarzakje en al. De haartjes groeien terug, maar met een zachte haarpunt zodat je na het waxen nooit harde stoppels hebt. Je kunt je hele lichaam laten waxen (full body wax) of zo’n beetje ieder gewenst deel daarvan, behalve je hoofd.

Op z’n Braziliaans
Veel mannen laten hun borst, rug of billen waxen, maar de meest populaire behandeling is de Brazilian: het ontharen van de gehele schaamstreek, bij zowel vrouwen als mannen. ’90 procent van onze klanten komt voor een Brazilian’, zegt Patrick Moreu, eigenaar van waxsalon Delete Professionals in Waxing.

Hard vs soft
Er zijn twee soorten wax: zachte en harde. Al klinkt zacht aangenamer, voor je schaamstreek wil je absoluut de harde variant. Harde wax hecht zich namelijk alleen aan je haartjes, de zachte wax hecht zich ook aan je huid. Zachte wax is prima voor je rug, borst en benen. ‘Op je rug is een licht branderig gevoel niet heel erg,’ zegt Moreu. ‘In je schaamstreek wil je dat gewoon niet.’

Erectieproblemen
‘Voor mannen is er natuurlijk wel een extra drempel,’ beaamt Moreu. Wat als je een erectie krijgt? ‘Het komt echt weleens voor, maar dat is geen probleem. De Wax Angel kan met een erectie in principe gewoon doorgaan met de behandeling’. Wat pijn betreft: de eerste keer moet je misschien even op je tanden bijten, maar als je doorzet, ervaar je dat het steeds minder pijnlijk wordt. Misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar ‘ontspannen is de truc voor het minste ongemak,’ aldus Moreu.

Nazorg: Do’s & don’ts
1. Drie keer per week scrubben voorkomt ingegroeide haartjes.
2. Gebruik een dag van tevoren een peeling.
3. Raak je net gewaxte huid niet aan: lege haarzakjes zijn makkelijk toegankelijk voor bacteriën.
4. Draag vlak na het harsen loszittende kleding.
5. Tot 24 uur erna: niet zwemmen, badderen, zonnebank & sauna.
6. Gebruik de eerste drie dagen na de behandeling een verkoelende crème.
7. Niet scheren tussen je waxafspraken door. Scheren = helemaal opnieuw beginnen.

Waar?
Tja, bij Elena for beauty natuurlijk!!

MH-testman: de eerste keer

Wanneer ik vrienden vertel dat ik een Boyzilian ga laten doen, beginnen ze te lachen en laten ze me filmpjes zien waarin van alles misgaat. Uiteindelijk zijn de zenuwen groter dan de pijn. De man aan de balie merkt dat ik zenuwachtig ben en stelt me gerust. Ja, ik zal het voelen en het doet misschien een beetje pijn, maar dat zal niet lang duren. De Wax Angel is een aantrekkelijke jonge vrouw en ik voel me even ongemakkelijk als ze me vraagt alles van beneden uit te trekken en te reinigen. Maar wanneer ik eenmaal op tafel lig, zijn alle zenuwen weg. Zodra de hete wax gesmeerd wordt is elke ongemakkelijke associatie op slag verdwenen. Er is namelijk niks spannends aan warme wax. De Angel gaat zeer professioneel te werk. Met een pincet verwijdert ze met bijna chirurgische concentratie haartjes die door de wax niet zijn meegenomen. Het voelt eigenlijk als het eraf trekken van een pleister: zodra die eraf is trekt de pijn ook weg. De balzak moet wel goed strakgetrokken worden en eventueel kun je aangeven dat je hier graag bij helpt, want als dat niet goed gaat komt er huid mee. En dat doet wel pijn. Ook die pijn trekt snel weg, maar toch. Conclusie: Het valt allemaal wel mee. Het is even gevoelig, meer niet. De Wax Angels werken zo professioneel dat zenuwen niet nodig zijn en de pijn minimaal is. Waxen is niet eng, vrienden die je filmpjes laten zien zijn eng. Je kunt dus zonder problemen een afspraak maken, vertel het alleen niet aan je vrienden.

p.s. Ook vanuit Den Haag is de Wax Salon voor mannen, eenvoudig bereikbaar!

Menu